Потенціал юридичних клінік у модернізації правничої освіти

Новини університету

За такою назвою у Києві відбувся Осінній форум Асоціації юридичних клінік України. У його роботі взяла участь директорка юридичної клініки «Істина» Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олена Орлова.

Захід був присвячений новаціям у вищій юридичній освіті.

«Два дні були наповнені обміном ідей та інноваційними розробками юридичних клінік, експертів у галузі права для підвищення практичних навичок студентів-юристів, розвитку трендових тематичних напрямів освітніх програм підготовки правників», – розповіла Олена Орлова.

Потенціал

Під час Національної панелі за участі представників Міністерства освіти та науки України, Національного агентства забезпечення якості вищої освіти, практикуючих адвокатів та представників громадськості обговорювали інновації юридичної освіти та потенціал юридичних клінік у трансформаційних процесах професійної правничої освіти.

Міжнародна панель з використанням платформи Zoom дала можливість закордонним експертам з США, Великобританії, Польщі та Швеції долучитися до обговорень, провести тренінги та воркшопи на теми сучасних викликів, що постали перед вищою юридичною освітою в умовах діджиталізації, карантинних обмежень та зростання вимог ринку праці до випускників-юристів. Спікери проаналізували клінічний рух 35 країнах світу, визначилися з ким співпрацювати, щоби це було корисно клініцистам у контексті побудови роботи юридичної клініки на основі потреб здобувачів вищої освіти.


440