Обговорили найбільш актуальні питання організації та проведення місцевих виборів

Новини університету

23 вересня на кафедрі теорії та історії держави і права Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відбувся регіональний науково-практичний семінар на тему «Порядок формування органів місцевого самоврядування: національний та зарубіжний досвід».

Захід відбувся за участі практичних працівників Національної поліції України, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій, науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти регіону.

Обговорили

Із вступним словом до учасників заходу звернулися т.в.о. начальника відділу організації наукової роботи ДДУВС, голова Ради молодих вчених, кандидат економічних наук, доцент Марія Вакулич; т.в.о. декана факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності ДДУВС Олександр Царьов; т.в.о. начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Сергій Мороз. Усі вони привітали спікерів семінару, відзначили його актуальність та важливість для територіальних громад, органів державної влади та місцевого самоврядування, а також побажали науковій спільноті плідної праці.

Обговорили

Під час проведення науково-практичного заходу предметом обговорення стали найбільш актуальні питання, пов’язані з організацією та проведенням місцевих виборів 2020 року в Україні.

Із доповіддю на тему проблем міста Дніпра напередодні місцевих виборів (за матеріалами аналітичного бріфу) виступив директор громадської організації «Інститут реформ та інновацій» Роман Сердюк.

Обговорили

Т.в.о. начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Сергій Мороз детально зупинився на питаннях адміністративної практики у справах про порушення виборчого законодавства в Дніпропетровській області.

Обговорили

Зацікавила присутніх доповідь професора кафедри права та методики викладання правознавства Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка Андрія Кучука на тему «Місцеві вибори в Україні: філософсько-правове осмислення».

Викликав інтерес та жваві обговорення виступ завідувачки кафедри теорії та історії держави і права Валентини Боняк. Валентина Олексіївна у своєму науковому дослідженні провела порівняльно-правовий аналіз порядку формування органів місцевого самоврядування в Україні за виборчим законодавством 2015 та 2020 років.

Обговорили

Про європейський досвід забезпечення гендерної рівності у виборчому процесі доповідав професор цієї ж кафедри Дмитро Селіхов, про юридичні гарантії виборчих прав громадян України – доцентка Лілія Сердюк.

Обговорили

Активну участь у роботі семінару брали і здобувачі вищої освіти, що роблять свої перші кроки в науці: курсантка факультету підготовки фахівців для підрозділів стратегічних розслідувань Марина Бучко, курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Тетяна Трень, Артем Герасимов, Анастасія Чечіль, Аліна Лукумська та інші.

Обговорили

Проблематика наукового заходу викликала непідробний інтерес у учасників, а атмосфера проведення семінару сприяла жвавому та конструктивному обговоренню актуальних питань, пов’язаних із організацією та проведенням місцевих виборів у 2020 році.

Обговорили


969