Психологічний тренінг від ОБСЄ завершено!

Новини університету

Тренінговий курс «Психологічний супровід (психологічна реабілітація) в екстремальних ситуаціях» сьогодні офіційно завершився на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Психологічний

Захід проходив за підтримки Координатора проєктів ОБСЄ в Україні та в рамках пілотного проєкту міжнародної технічної допомоги «Розбудова тренінгових спроможностей Міністерства внутрішніх справ України з психологічного супроводу в екстремальних ситуаціях».

Представники Центру психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору МВС України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка упродовж п’яти днів вивчали техніки травмафокусу, психофізіологічну саморегуляцію тощо.

Психологічний

Психологічний

Психологічний

Психологічний

Сьогодні учасники та організатори тренінгу зібралися у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ, щоби обговорити результати спільної роботи та поділитися враженнями від набутих навичок та нових форматів діяльності.

Психологічний

Зі словами привітання до гостей закладу звернулася т.в.о. ректора ДДУВС Лариса Наливайко.

«Всі ми розуміємо, наскільки швидко розвиваються події в будь-якій сфері, а тому ми маємо підвищувати професійну компетентність та набувати нових навичок. Ми завжди раді вітати вас у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ і запрошуємо влаштовувати такі заходи й у подальшому», – зазначила Лариса Романівна.

Психологічний

«Тренінговий курс було розроблено нашими експертами в рамках спільного проєкту. Це пілотний тренінг, який ми відпрацьовуємо, вносимо певні корективи. Подібний тренінг плануємо розробити і для представників закладів вищої освіти системи Міністерства внутрішніх справ», – акцентував увагу національний менеджер проєктів Координатора проєктів ОБСЄ в Україні Сергій Гриненко.

Психологічний

За словами психологів, феноменом методів психологічної реабілітації, які опановували учасники тренінгу, є простота і зручність використання у роботі безпосередньо в епіцентрах екстремальних ситуацій.

Офіцер відділення психологічного забезпечення Центрального територіального управління Національної гвардії України міста Дніпро Олена Мішакіна розповіла: саморегуляції психологів, які працюють з наслідками екстремальних ситуацій, приділили в рамках тренінгу значну увагу.

«Ми опановували багато нових напрямів та вправ, які в подальшому допоможуть краще розкривати людей, з якими ми працюємо, щоби підтримувати їхню саморегуляцію», – зауважила Олена Мішакіна.

Психологічний

«Я отримав колосальний досвід у рамках тренінгу. Хочу відзначити високу професійну підготовку тренерів та учасників. Тема психологічного супроводу в екстремальних ситуаціях наразі дуже актуальна для нас», – зазначив головний спеціаліст відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу Міністерства внутрішніх справ В`ячеслав Гриценко.

Психологічний

Наприкінці тренінгу учасникам вручили сертифікати.

Психологічний

Психологічний

Психологічний


1 023