Ректор ДДУВС: «Ніколи не залишайте аудиторію з відкритими питаннями!»

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розпочався цикл традиційних зустрічей ректора полковника поліції Андрія Фоменка з курсантами-першокурсниками. Першими мали змогу поспілкуватися з очільником закладу вищої освіти курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності. Захід проходив із дотриманням карантинних норм.

Ректор

Серед учасників зустрічі – начальник відділу кадрового забезпечення майор поліції Андрій Іваниця та заступник декана факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності підполковник поліції Олександр Царьов.

Ректор

Ректор

Ректор Андрій Фоменко привітав майбутніх правоохоронців із успішним закінченням табірного збору та початком нового етапу в їхньому житті. Він також поділився власним досвідом навчання у військовому закладі та наголосив на тому, що спілкування – це важливий момент для колективу.

«Будь-яке питання можна вирішити. Я би хотів, щоб у нашому університеті панувало взаєморозуміння, адже ми – єдиний колектив», – зауважив Андрій Євгенович.

Ректор

Ректор

Ректор

Курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності взяли активну участь у розмові з ректором. Висловили бажання більше дізнатися про діяльність студентсько-курсантської ради, особливості перепідготовки на базі ДДУВС поліцейських офіцерів громад та напрями підвищення кваліфікації. Окрім цього, запитували про умови навчання та складання присяги під час карантину, цікавилися, якою буде практика після закінчення першого курсу.

Ректор

Ректор ДДУВС зазначив: кожний етап навчання буде опановано крок за кроком.

«Ви упродовж занять часто будете спілкуватися з практиками. Будьте певні: ви все зможете, адже здобудете в стінах університету необхідні знання та досвід. Ніколи не залишайте аудиторію з відкритими питаннями: у подальшому ви будете стикатися з ними на практиці. Спілкуйтеся, засвоюйте нову інформацію. Розмова з досвідченими практиками – це те, що ви не прочитаєте в жодному підручнику», – зауважив Андрій Євгенович.

Щодо подальшого навчання ректор ДДУВС запевнив, що у разі введення на території міста жорсткого карантину навчання буде продовжуватися безперервно навіть у дистанційному форматі. Він також підкреслив, що в будь-якому разі курсанти отримають необхідні знання та навички.

Ректор

Окремо Андрій Фоменко зупинився на важливості усвідомлення майбутніми поліцейськими свого призначення та обов’язків перед суспільством.

«Ви одягли погони, невдовзі складете Присягу працівника Національної поліції України. Добре вивчіть дисциплінарний статут, але пам’ятайте, що на першому місці завжди залишається людяність. Ви маєте турбуватися про громадян. Це основа вашої подальшої роботи», – акцентував увагу ректор.

Наприкінці бесіди Андрій Євгенович зазначив, що в майбутньому також планує зустрічатися з курсантами та спілкуватися з ними безпосередньо.


666