У ДДУВС відбувся перший захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії в галузі права

Новини університету

9 жовтня у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся захист дисертації на здобуття ступеня доктора філософії в галузі права відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 06 березня 2019 року № 167 «Про проведення експерименту з присудження ступеня доктора філософії».

Першим в університеті за визначеною цим порядком процедурою став захист дисертації ад’юнкта кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Андрія Коптєва на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 081 «Право» за спеціальністю 08 «Право».

У

Дисертацію на тему «Адміністративні послуги сервісних центрів МВС в сфері безпеки дорожнього руху» автор виконав під керівництвом доцента кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, кандидата юридичних наук В’ячеслава Гаркуші.

Разова спеціалізована вчена рада ДФ 08.727.001, на засіданні якої відбувся захист дисертаційної роботи, була створена згідно Наказу Міністерства освіти і науки України «Про утворення спеціалізованих вчених рад для присудження доктора філософії» від 18 серпня 2020 року № 1064 . Склад ради було сформовано з п’яти осіб. Голова ради – директор Навчально-наукового інституту заочного навчання та підвищення кваліфікації ДДУВС Олександр Юнін.

Опонентами виступили завідувач докторантури та ад’юнктури Національної академії внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Олексій Дрозд; професор кафедри адміністративного та митного права Університету митної справи та фінансів, доктор юридичних наук, професор Євген Легеза; завідувач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор Андрій Собакарь; доцентка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, кандидатка юридичних наук, доцентка Віта Кононець.

У

Особливістю проведеного засідання стало те, що через об’єктивні обставини офіційний опонент, доктор юридичних наук, професор Олексій Дрозд брав участь у заході з використанням засобів відеозв’язку у режимі реального часу, його голос зарахувався за результатами відкритого голосування.

У ході засідання рада встановила відповідний рівень набуття здобувачем теоретичних знань, умінь, навичок та інших компетентностей, що дало йому можливість одержати нові науково обґрунтовані теоретичні й практичні результати проведених ним досліджень та розв’язати конкретне наукове завдання у галузі знань 081 «Право» за спеціальністю 08 «Право».

На підставі результатів таємного голосування та прийнятих висновків разовою спеціалізованою вченою радою ДФ 08.727.001 ухвалено позитивне рішення щодо присудження Андрію Коптєву ступеня доктора філософії. Вітаємо першого доктора філософії в нашому університеті з успішним захистом дисертації та маємо надію на найшвидше проходження необхідних етапів у МОН України!

У

З усіма матеріалами захисту можна ознайомитися за посиланням https://dduvs.edu.ua/naukova-diyalnist/spetsializovani-vcheni-radi/df001/koptyev

 

 


1 375