Курсанти ДДУВС: «Пройти повз і не допомогти? Краще вже зняти поліцейську форму!»

Новини університету

А поки хтось будує кар’єру чи мріє назавжди залишити країну, курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ тут і зараз намагаються змінити життя на краще. Допомогти. Вчасно зупинитися і помітити людей, яких суспільство вже давно перестало помічати. Бо вони надягли поліцейську форму. І з цього моменту для них все назавжди змінилося…

Курсанти

Другокурсники з факультету превентивної діяльності Ілля Зіньковський та Влад Підгірний саме пройшли інструктаж перед направленням до територіальних підрозділів. Попереду у юнаків – забезпечення публічної безпеки та порядку на місцевих виборах.

Проходячи проспектом Д. Яворницького, курсанти помітили непритомного чоловіка, який лежав на тротуарі. Підійшли ближче, перевірили, чи дихає. Коли зрозуміли, що людина майже не реагує на них, викликали швидку.

Аж ось хлопці побачили, як на відстані 5-7 метрів від них на тротуарі зупинився інший чоловік, присів та спробував привселюдно зробити собі внутрішньовенну ін’єкцію невідомою речовиною. Курсанти відразу кинулися до нього. Як розповідають юнаки, тримали чоловіка на відстані витягнутої руки та не дозволили йому втекти з місця подій. Натомість викликали наряд поліції.

Правоохоронці, які прибули на місце, провели поверхневу перевірку чоловіка та виявили в сумці прекурсори, що відпускаються лише за рецептом, якого особа при собі не мала.

Чоловіка було затримано. Наразі в Шевченківському відділенні поліції вирішується питання щодо внесення відомостей до ЄРДР за ч. 1 ст. 309 ККУ.

Курсанти ДДУВС розповідають: такі випадки – звичайна справа для будь-якого поліцейського.

«Ми розуміли, що наша допомога потрібна, ось і все. І взагалі я вирішив стати поліцейським, ще навчаючись у дев`ятому класі школи. Дуже хочеться змінити життя людей, поруч з якими живу, на краще», – розповідає Ілля Зіньковський.

Курсанти

Влад Підгірний додає: такі ситуації лише нагадують курсантам про їх обов’язок.

«Якщо пройти повз людей, яким потрібна допомога, і не звернути на них ніякої уваги, можна відразу знімати поліцейську форму, і краще не називати себе правоохоронцем у такому разі. Неважливо, що це за людина, як вона виглядає. Треба обов’язково перевіряти, запитувати. А якщо в неї щось із серцем, чи просто стало зле?» – зазначає курсант факультету превентивної діяльності.

А ще додає: про службу в поліції мріяв з дитинства, дивлячись фільми про правоохоронців. З часом дитяча мрія переросла у конкретне бажання – стати курсантом. І родина прагнення юнака лише підтримала.

Фахівець факультету превентивної діяльності Олександр Сергієв характеризує курсантів як дисциплінованих та порядних.

«Можу описати їх лише з позитивного боку. Завжди відповідальні, нормально навчаються і вже на діях довели, що недарма вступили до нашого університету», – підкреслює наставник курсантів.

 

 


911