Доторкнутися до реалій майбутньої професії

Новини університету

Здобувачі вищої освіти ДДУВС пройшли курс бінарних занять за участі працівників Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та Управління вибухотехнічної служби ГУНП України в Дніпропетровській області.

Курсанти та слухачі магістратури факультетів підготовки фахівців для органів досудового розслідування та стратегічних розслідувань взяли участь у практикумах з дисципліни «Криміналістика».

Доторкнутися

У ході занять здобувачі вищої освіти мали можливість перейняти досвід у практичних працівників. Майбутні поліцейські спілкувалися з заступником начальника Управління вибухотехнічної служби ГУНП України в Дніпропетровській області Валентином Петреску; інспектором цієї ж служби Артемом Кураченком; старшим судовим експертом відділу дактилоскопічних досліджень лабораторії криміналістичних видів досліджень Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України Валентиною Гавриловою; старшим судовим експертом сектору технічного відділу дослідження документів та обліку почеркознавчих досліджень, технічного дослідження документів та обліку лабораторії криміналістичних видів досліджень Дніпропетровського НДЕКЦ МВС України Іриною Репешко.

Доторкнутися

Бінарні заняття проводилися доцентами кафедри криміналістики та домедичної підготовки Віктором Плетенцем, Наталею Павловою та Ганною Бідняк.

Доторкнутися

Як повідомила доцентка кафедри Наталя Павлова, організація навчального процесу саме у такому форматі зумовлена необхідністю розширення практичної складової.

Предметом обговорення із здобувачами вищої освіти стали наступні теми: «Криміналістичне документознавство», «Криміналістичне дослідження вогнепальної зброї та вибухових пристроїв», а також «Криміналістична трасологія».

Доторкнутися

«Курсанти та слухачі магістратури змогли ознайомитись не тільки з наочним матеріалом (сліди папілярних ліній, дактилокартки, паперові та пластикові документи, гранатомети, гранати, міни, саморобні вибухові пристрої тощо), а й відпрацювати практичні навички роботи слідчого та оперуповноваженого у конкретних змодельованих ситуаціях», – повідомила доцентка кафедри Ганна Бідняк.

На останньому занятті викладачі та практики подякували один одному за продуктивну роботу та домовилися про подальшу співпрацю.

 

 


480