І студентів навчають, і актуальні наукові питання розкривають!

Новини університету

Представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у дослідженні процесуального інтерв’ю.

І

Начальниця відділу докторантури та аспірантури Дарія Лазарєва, а також доцентка кафедри кримінального процесу Вікторія Рогальська дослідили питання процесуального інтерв’ю за підтримки програми «Права людини і правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження».

Як зазначають представники ДДУВС, тема процесуального інтерв’ю наразі відома у досить вузькому колі фахівців.

І

Актуальність теми визначена її великим значенням для вдосконалення роботи слідчих органів чи забезпечення процесуальних прав людини. Емпіричне дослідження пропонує шлях трансформації від допиту до процесуального інтерв’ю, в основі якого – відсутність примусу, тиску та орієнтації на зізнання.

«Процесуальне інтерв’ю може зробити досудове розслідування ефективнішим, захистити права всіх його учасників та запобігти хибним обвинуваченням. У дослідженні розповідаємо, як ця методика вже впроваджується в Україні, і які перешкоди стоять на шляху до її використання всіма правоохоронними органами», – зазначає Вікторія Рогальська.

Зазначимо, що Дар`я Лазарєва та Вікторія Рогальська з серпня 2018 року входять до складу експертної групи з провадження практик процесуального інтерв’ю. Разом із ними у даному напрямі працюють детективи НАБУ, слідчі Державного бюро розслідувань, слідчі Національної поліції України тощо.

 

 


390