Майбутня поліцейська врятувала життя чоловіку на виборчій дільниці

Без рубрики, Новини університету

Курсантка 2-го курсу факультету кримінальної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Ольга Бойко надала першу домедичну допомогу чоловікові, у якого стався напад епілепсії. Трапилося це сьогодні, 26 вересня, на одній із виборчих дільниць міста Кам’янського, там дівчина разом із працівниками поліції несла службу з охорони громадського порядку під час місцевих виборів.

О пів на восьму годину ранку, коли голоси вже були підраховані, сейфи опечатані, одному з членів виборчої комісії стало погано. 52-річний Геннадій втратив свідомість і в конвульсіях впав на підлогу прямо посеред дільниці. Курсантка Ольга в цей час проходила повз. Дівчина не розгубилася і відразу кинулася допомагати.

«Згадала все, чому нас вчили викладачі з тактичної медицини. Мені допомагала жінка, одна із членкинь виборчої комісії. Ми поклали чоловіка на бік. Потім я попросила людей знайти щось м’яке, аби підмостити під голову. Щоби уникнути травмування ми зафіксували голову та тулуб чоловіка. Також я першою зателефонувала за номером «103», – розповідає Ольга Бойко.

Майбутня

Бригада невідкладної допомоги приїхала через 13 хвилин. Декілька разів чоловікові ставало краще, потім його стан погіршувався. Увесь цей час курсантка була поряд, тримала руки та ноги, якими хворий неконтрольовано розмахував.

Майбутня

Зі слів медиків, які прибули на виклик, у громадянина за невеликий проміжок часу сталося декілька епілептичних нападів. Після проведеної лікувальної терапії, чоловік ще довго не міг прийти до тями, він не розумів, що з ним сталося, втратив пам’ять. Коли йому стало легше, від госпіталізації відмовився.

«Коли приїхала бригада, я видихнула з полегшенням. Ті 13 хвилин видалися вічністю, я розуміла, що здоров’я чоловіка в моїх руках, і що навіть один необережний рух може вартувати йому життя», – згадує курсантка ДДУВС.

Майбутня

Викладачка з тактичної медицини університету внутрішніх справ Станіслава Миронюк говорить, що Ольга все зробила правильно, діяла грамотно та професійно. «Я завжди говорю своїм курсантам: вміти надавати першу домедичну допомогу повинен кожен. Адже саме в перші хвилини після настання нещасного випадку стороння допомога дозволяє звести до мінімуму розвиток небезпечних ускладнень», – говорить вона.

За даними МОЗ України, близько 50 мільйонів людей в усьому світі живуть з епілепсією, і щороку фіксується 2,4 млн нових випадків. В Україні налічується близько 100 тисяч людей з епілепсією.

 

 


848