У ДДУВС створили унікальні міжнародні студії «Україна-Греція»

Новини та оголошення кафедри міжнародних відносин, Новини університету

Кафедра міжнародних відносин та туризму Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ разом із громадською організацією «Центр дружби та культури греків і філеллінів «Агора» провели міжнародний онлайн-форум «Мости культури Україна – Греція».

У роботі заходу взяло участь 57 осіб з обох сторін.

У

Присутніх привітала проректорка ДДУВС Лариса Наливайко, побажала всім плідної роботи, цікавого діалогу та висловила надію на подальшу продуктивну співпрацю.

У

Викладачка Афінського національного університету Марія Кефаліді ознайомила учасників форуму з особливостями грецької системи освіти, порівняла її з українською.

У ході форуму відбувся цікавий мовний майстер-клас, який провела викладачка новогрецької мови, членкиня ГО «Агора» Ірина Пономарьова.

Проведення заходу співпало з двома важливими національними святами обох держав: Днем визволення України від фашистських загарбників та грецьким святом національної непокори фашистським окупантам «Оха». Директор ГО «Агора» Олександр Худобін та найстарша учасниця форуму, очевидиця подій в м. Салоніки, гречанка Тетяна Гусєва пригадали події важкого для Греції періоду окупації.

У

У

Виступ усіх учасників форуму супроводжувався інтерактивом зі студентами, які задавали питання стосовно особливостей сучасного стану розвитку грецької культури, про стосунки Греції з державами, що борються за своє самовизначення. Всі разом роздумували, аналізували.

Кульмінацією заходу стало підписання меморандуму про співробітництво між кафедрою міжнародних відносин та туризму Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та громадською організацією «Центр дружби та культури греків і філеллінів «Агора». Сторони домовилися підтримувати та розвивати започатковані на базі університету україно-грецькі студії.

У

Підводячи підсумки форуму, завідувачка кафедри міжнародних відносин та туризму Ірина Алєксєєнко висловила сподівання, що українсько-грецькі студії стануть дослідницькою платформою політичного та культурного грецького простору для студентів-міжнародників і викладачів ДДУВС. «Відтепер наш університет буде плідно співпрацювати з науковими закладами Греції та України, спільно будемо проводити культурно-просвітницькі заходи, присвячені розвитку українсько-грецького діалогу в історичній ретроспективі та на сучасному етапі», – зазначила професорка.

 

 


769