Обговорили тенденції розвитку юридичної освіти та підвели підсумки роботи регіональної ради реформ правосуддя

Новини університету

Відбулось підсумкове засідання Дніпропетровської регіональної ради реформ правосуддя. Його метою є узагальнення результатів та досягнень РРРП за 2020 рік та формування стратегій і пріоритетів роботи на 2021 рік. До заходу долучилися представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Серед ключових питань – стан юридичної освіти, інноваційні підходи та форми підготовки юридичних кадрів і компетенції сучасного юриста.

Обговорили

Обговорили

Відкрили захід міжнародний експерт проєкту «Право-Justice» Карстен Манке, координатор Дніпропетровської Регіональної Ради реформ правосуддя Олексій Савчук. Модератори заходу – експерти проєкту «Право-Justice» Оксана Цимбрівська, Ерік Сванідзе та Аліна Сергєєва.

У заході взяли участь проректорка ДДУВС Лариса Наливайко та декан юридичного факультету Вікторія Савіщенко; менеджерка з адвокацій Центру прав людини ZMINA, експертка робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Комісії з питань правової реформи, експертка проєкту «Право-Justice» Альона Луньова; засновниця БФ «Восток-СОС», експертка робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Комісії з питань правової реформи Олександра Дворецька; суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Андрій Рищенко та ін.

Обговорили

Серед питань, які підіймались експертами – цифровізація юридичної діяльності та судочинства, зокрема, юридична практика в умовах децентралізації; утворення комунікаційної платформи між юридичною спільнотою та бізнесом; розвиток та популяризація альтернативного урегулювання спорів в Україні та багато інших.

Лариса Наливайко представила учасникам особливості забезпечення якості вищої юридичної освіти, тенденції та проблеми дистанційної підготовки юридичних кадрів в умовах карантинних обмежень.
За результатами заходу узагальнено пропозиції щодо покращення роботи Дніпропетровської регіональної ради реформ правосуддя та основні вектори її подальшої співпраці з ДДУВС.

 

 


577