Фахівці ДДУВС стали спікерами міжнародного форуму

Новини університету

Науковці Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ долучилися до роботи Кримінологічного форуму, присвяченого пам`яті У. С. Сеїтова, який відбувся в Академії правоохоронних органів при Генеральній прокуратурі Республіки Казахстан.

Серед учасників заходу – представники Адміністрації Президента Республіки Казахстан, Уповноважений з прав людини Республіки Казахстан, представники Конституційної Ради Республіки Казахстан, Верховного Суду Республіки Казахстан, Комітету статистики та спеціального обліку Генеральної прокуратури Республіки Казахстан, Комітету національної безпеки Республіки Казахстан, Агентства Республіки Казахстан з протидії корупції, Міністерства внутрішніх справ Республіки Казахстан, Управління ООН з наркотиків та злочинності (UNODC), Академії Генеральної прокуратури Республіки Узбекистан тощо.

Привітав учасників та окреслив актуальність науково-практичного заходу ректор Академії генерал-лейтенант Ергалі Мерзадінов.

Форум складався із чотирьох секцій: «Катування: проблемні питання кримінально-правового та процесуального врегулювання в пенітенціарних установах», «Підвищення гарантій захисту прав громадян в кримінальному процесі», «Актуальні проблеми оцінки рівня наркоспоживання в Казахстані», «Довіра населення як індикатор ефективності діяльності правоохоронних органів».

Свої доповіді презентували і представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ: професор кафедри кримінального права та кримінології Володимир Шаблистий, а також доценти кафедри кримінального процесу Вікторія Рогальська та Аліна Гаркуша.

Учасники форуму обговорювали питання забезпечення прав і свобод людини в умовах відбування кримінальних покарань, розслідування катувань, довіри населення до правоохоронних органів як елементу взаємодії держави і суспільства у вирішенні завдань боротьби зі злочинністю, проблеми оцінки рівня наркоспоживання та шляхи їх вирішення.

 

 


498