День української писемності та мови у ДДУВС

Новини університету

9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. З цієї нагоди тематичні заходи в онлайн-форматі відбулися у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ.

День

Зі святом здобувачів вищої освіти привітала проректорка Лариса Наливайко, яка відзначила, що українська мова є невід’ємною складовою української ідентичності, і завданням молоді є збереження лексичного багатства мови.

День

День

Відомий мовознавець Анатолій Поповський, професор кафедри українознавства та іноземних мов факультету підготовки фахівців для підрозділів стратегічних розслідувань, наголосив на важливій ролі української мови в консолідації українського суспільства.

День

У святкуванні взяли участь курсанти та студенти 1-2 курсів усіх факультетів, які висловили власні думки про українську мову та прочитали напам’ять поезії про українську мову відомих українських митців слова – Тараса Шевченка, Ліни Костенко, Максима Рильського, Павла Глазового та Оксани Забужко.

День

Також на заході урочисто відкрито І етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, змагання з яких пройдуть у ДДУВС упродовж листопада.

День

І найголовніше – курсанти, студенти, викладачі долучились до участі у Ювілейному ХХ Радіодиктанті національної єдності, який пишуть українці з різних куточків світу.

День

 

 


909