ДДУВС та регіональна рада з питань правосуддя: співпраця триває!

Новини університету

Проєкт ЄС «Право-Justice» провів ІІ щорічну конференцію регіональних рад з питань реформи правосуддя за участі правників, науковців та громадських організацій з Дніпропетровської, Чернівецької, Харківської, Львівської, Одеської областей та Донбасу. До обговорень долучилися представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

У конференції взяли участь голова Представництва Європейського Союзу в Україні, Посол ЄС Матті Маасікас; керівник Проєкту ЄС «Право-Justice» Довідас Віткаускас; заступник міністра юстиції України Олександр Банчук; заступник голови Комісії з питань правової реформи Михайло Буроменський; представники РРРП Олексій Савчук, Андрій Рищенко, Марта Мочульська, Олена Фонова, Роман Чумак та ін.

ДДУВС

ДДУВС

Доповідачі представили результати роботи регіональних рад з питань реформи правосуддя (РРРП) за останні два роки, цілі та завдання рад, історії успіху, виклики та плани на майбутнє. В межах заходу проведено панельну дискусію щодо напрямів розвитку сектору юстиції, яка включала три блоки експертних обговорень: подолання негативних наслідків збройного конфлікту та перехідне правосуддя; банкрутство фізичних осіб; відправлення правосуддя у період карантину. Також відбулась презентація Комунікаційної стратегії РРРП.

Були обговорені напрацювання щодо Кодексу з питань банкрутства, роботи електронного суду, законопроєкту про медіацію, примусового виконання судових рішень та приватних виконавців, активізації правопросвітницької діяльності та багато іншого.

ДДУВС

Традиційно на заходах Проєкту ЄС «Право-Justice» в якості експертів взяли участь проректорка Лариса Наливайко та декан юридичного факультету Вікторія Савіщенко, які представили напрацювання Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за напрямами спільних інтересів.

Лариса Наливайко розкрила освітню складову реформи правосуддя в Україні та виступила з доповіддю щодо тенденцій удосконалення юридичної освіти, питань альтернативного вирішення спорів та підготовки експертів з медіації, а також акцентувала на важливості правопросвітницької діяльності для населення.

Проєкт ЄС «Право-Justice» активізує проведення реформ у сфері правосуддя у регіонах, посилює та робить видимим потенціальних регіональних експертів. Регіональні ради з реформи правосуддя працюють для організації обміну інформацією щодо місцевих реформ від центру до регіонів і міжрегіонально. Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ співпрацює з Дніпропетровською РРРП з моменту її створення та активно підтримує всі проєкти та ініціативи.

ДДУВС

 

 


531