Проблеми надання безоплатної правової допомоги та юридичної клінічної освіти обговорили за онлайн-круглим столом

Новини університету

Регіональний круглий стіл за темою «Безоплатна правова допомога: проблеми та перспективи» відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ 19 листопада.

Захід, організований зусиллями юридичної клініки «Істина», кафедри загальноправових дисциплін, Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем статусу внутрішньо переміщених осіб та гендерної рівності, проводився з використанням платформи Zoom.

Засідання круглого столу розпочалося з вітального слова проректорки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Лариси Наливайко та декана юридичного факультету Вікторії Савіщенко.

Понад 80 представників юридичного клінічного руху; центрів вторинної безоплатної правової допомоги; вчених у галузі права, політології та інших наук; представники громадських організацій; практики та здобувачі вищої освіти виявили зацікавленість проблемами надання безоплатної правової допомоги та юридичної клінічної освіти. Всі вони надіслали тези доповідей. Передусім це зумовлено тим, що у Дніпропетровському державному університеті на високому рівні здійснюється юридична клінічна діяльність, що відповідає вимогам спеціальності 081 «Право».

Захід вийшов за межі регіонального, були учасники з міст Одеса, Суми та Сєвєродонецьк.

«Жвава дискусія, цікаві доповіді, запитання в чаті безпосередньо під час виступів, обговорення не тільки теоретичних питань, але й практичних та етичних аспектів, нагальних проблем та перспектив надання безоплатної правової допомоги є свідченням беззаперечної актуальності заявленої теми круглого столу», – зазначила директорка юридичної клініки «Істина» доцентка кафедри загальноправових дисциплін ДДУВС Олена Орлова.

 

 


620