Активуємо у ДДУВС комплексну підготовку курсантів для розслідування фактів домашнього насильства

Новини університету

Спільний міждисциплінарний навчальний курс вже готують представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та Консультаційної місії Європейського Союзу в Україні. Докладніше – далі.

Активуємо

Курс «Застосування міжнародних стандартів під час досудового розслідування, судового розгляду і превенції домашнього насильства» розробляється у рамках дисципліни «Організація розслідування кримінальних правопорушень» і створений з метою імплементації міжнародного досвіду протидії домашньому насильству у діяльність підрозділів Національної поліції України.

Участь у розробці курсу беруть: співробітники Управління превентивної діяльності ГУНП у Дніпропетровській області, представники факультету превентивної діяльності ДДУВС, факультету органів досудового розслідування, а також відділення міжнародних зв’язків. Так, нещодавно було організовано робочу зустріч щодо методології та оптимального формату проведення бінарних занять. В онлайн-форматі лекцію для діючих поліцейських читав експерт Консультаційної місії Європейського Союзу в Україні Гедімінас Бучуніс. Серед лекторів – і представники ДДУВС: старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан, професор кафедри кримінального права та кримінології Володимир Шаблистий, завідувач навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності Олексій Бочковий та доцент кафедри криміналістики та домедичної підготовки Наталія Павлова.

Активуємо

Активуємо

Представники факультету превентивної діяльності зазначають: такий навчальний курс – це абсолютно новий формат підготовки, який чекає і на курсантів закладу.

«Специфіка нового курсу полягає у комплексному підході до розслідування фактів домашнього насильства. Курсанти упродовж занять опанують увесь спектр слідчих дій, як адміністративних, так і кримінальних. До того ж, навчання охоплює всі етапи розслідування: від складання заяви до розгляду справи у суді. Таким чином, ми сконцентруємо увагу курсантів на комплексній роботі із фактами домашнього насильства та надамо їм чіткий алгоритм дій у будь-якій можливій ситуації», – розповідає старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан.

Активуємо

 

 


386