Як поліцейським протидіяти домашньому насильству? З`ясовували у ДДУВС

Новини університету

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» розпочалася у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ із тренінгу з питань протидії та попередження домашнього насильства. Заняття проходило на базі інтерактивної кімнати з чітким дотриманням санітарно-протиепідемічних норм.

Як

Тренінг, зокрема, приурочили до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.

Участь в обговоренні взяли патрульні поліцейські Дніпра, Запоріжжя та Кременчука, які наразі проходять підвищення кваліфікації.

Тренінг проводив старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС Микола Репан.

Як

У рамках заняття учасники поділилися вже напрацьованим досвідом реагування на факти домашнього насильства і виокремили методики надання практичної допомоги жертвам цього явища. Окремо акцентували увагу на необхідності чіткого та повного інформування про те, як саме та де отримати допомогу.

Як

Як зауважили правоохоронці, дуже важливо своєчасно надати номери телефонів відповідних організацій, установ та органів, тим, хто постраждав від домашнього насильства та потребує допомоги. Окрім цього, необхідно інформувати громадян про їхні права та послуги, які вже доступні для них в тій чи іншій області.

 

 


283