«Слово, загострене на кремені душі»

Новини університету

26 листопада у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся організований кафедрою українознавства та іноземних мов круглий стіл «Слово, загострене на кремені душі» з нагоди відзначення 150-річчя з дня народження Василя Стефаника. Захід проходив у форматі відеоконференції.

18 червня 2020 року Верховна Рада України ухвалила постанову про відзначення 150-річчя з Дня народження Василя Стефаника 14 травня 2021 року на державному рівні.

«Слово,

З вітальним словом виступив професор кафедри українознавства та іноземних мов Анатолій Поповський, який наголосив на значному внеску Василя Стефаника у розвиток української літератури, культури, суспільно-політичного життя України, а також важливості вивчення літературної спадщини письменника.

«Слово,

Доцентка кафедри Ірина Царьова та старша викладачка кафедри Алла Подворчан зазначили, що Василь Стефаник – видатний український письменник, майстер психологічної новели, засновник експресіонізму в українській прозі, громадський та політичний діяч. Його твори перекладено багатьма мовами світу.

«Слово,

Здобувачі вищої освіти І курсу в межах круглого столу підготували цікаві доповіді про біографію та літературний шлях митця, розповіли про дружбу та співпрацю Василя Стефаника з іншими видатними українськими діячами на межі ХІХ-ХХ століть. Курсанти також підготували відеоролик з цитатами – відгуками сучасників Василя Стефаника.

 

 


748