Вибір ДДУВС – новітні формати курсантських іспитів!

Новини університету

Іспит із дисципліни «Оперативно-розшукова діяльність» тепер проходить у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ у новітньому форматі поліцейського квесту.

Вибір

Так, нещодавно курсанти 3 та 4 курсів факультету підготовки фахівців для підрозділів стратегічних розслідувань мали змогу перевірити рівень своїх знань, покроково виконавши ключові завдання у змодельованих практичних ситуаціях.

Вибір

Вибір

Вибір

Іспит проходив із залученням практичного працівника Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань майора поліції Антона Макашова.

Екзаменаторами виступили завідувач кафедри фінансових та стратегічних розслідувань Дмитро Санакоєв та доцент кафедри Володимир Єфімов.

Вибір

Вибір

У ході іспиту курсантам пропонували конкретні фабули, за якими вони мали провести слідчі дії, встановити осіб, які вчинили злочин, а також задокументувати злочинну діяльність.

Поліцейський квест включав у себе завдання, представлені на навчальному полігоні «Протидія організованій злочинності та корупції» та на території університету.

Вибір

Вибір

Вибір

За умовами іспиту, курсанти змоделювали проведення оперативної наради працівників стратегічних розслідувань щодо планування та координації роботи слідчо-оперативної групи для розкриття злочину.

Далі на навчальному полігоні майбутні правоохоронці відпрацювали використання інформаційно-пошукової системи «Безпечне місто» щодо встановлення можливого напрямку руху злочинців вулицями Дніпра.

Вибір

Вибір

Фінальний етап – організація роботи пошукових груп з метою огляду території, пошуку речей та предметів пов’язаних зі злочином.

Як зазначає курсант факультету стратегічних розслідувань Даниїл Чиквашвілі, поєднання теорії та практики на іспити дає можливість глибше зрозуміти і запам’ятати алгоритм дій поліцейського.
«У рамках іспиту ми і документували злочинну діяльність, і відпрацьовували практичну складову. Такий формат набагато краще готує до професійної діяльності. До того ж, наші дії коригують не лише викладачі, і й діючий співробітник поліції: він давав чіткі вказівки та актуальні поради. Думаю, такі формати іспитів лише покращать рівень нашої підготовки», – розповів курсант ДДУВС.

Вибір

Вибір

 

 


630