Як ДДУВС у співпраці з Дніпропетровською ОДА протидіють насильству: визначали на форумі

Новини університету

Дніпропетровська обласна державна адміністрація та Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ провели Міжнародний форум «Сучасні виклики у протидії та запобіганні домашньому насильству». Захід відбувся у рамках акції «16 днів проти насильства».

Як

Метою форуму стало вироблення практичних рекомендацій, уніфікованих підходів та системної взаємодії суб’єктів запобігання та протидії домашньому насильству для удосконалення механізму реагування на це явище та надання постраждалим комплексної допомоги, відповідно до міжнародних і національних стандартів.

Участь у форумі взяло понад 300 учасників, серед яких – представники центральних та місцевих органів державної влади, фахівці навчальних закладів МВС України, керівники районних державних адміністрацій, представники системи надання безоплатної правової допомоги, органів місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, представники міжнародних та національних організацій, науковці, практики.

Захід відкрили Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина та голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Як

Як

Модерацію заходу здійснювали заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ірина Грицай та проректорка ДДУВС Лариса Наливайко.

Як

Як

Серед спікерів – відомі експерти та представники профільних міністерств: Урядова уповноважена з питань ґендерної політики, заступниця голови Комісії Ради Європи з питань ґендерної рівності Катерина Левченко; заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко; заступниця міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ольга Ревук, віце-президентка ГО «Ла Страда-Україна» Марина Легенька.

Як зазначали учасники форуму, Дніпропетровська область є флагманом у реалізації політики протидії домашньому насильству.

Зокрема, Катерина Павліченко підкреслила, що національна правоохоронна система за останні роки суттєво удосконалила свою роботу у сфері протидії домашньому насильству. Підготовка фахівців здійснюється на основі кращих міжнародних практик і з залученням визнаних міжнародних експертів. Координація та взаємодія суб’єктів запобігання та протидії домашньому насильству в Дніпропетровській області є результатом ефективної та ініціативної співпраці Дніпропетровської ОДА та ДДУВС.

Поділилися досвідом протидії та запобігання домашньому насильству і представники міжнародних організацій: експерт Консультаційної місії Європейського Союзу в Україні Гедімінас Бучуніс, спостерігачка Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки та співробітництва в Європі Людівін Естьєн, асистентка кафедри кримінології Академії поліції у Братиславі Патрісія Красна, заступник Представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA) Павло Замостьян тощо.

Ключовим напрямом форуму було обговорення провідної ролі Міністерства внутрішніх справ у протидії і запобіганні домашньому насильству. Окремі аспекти підготовки правоохоронців для протидії домашньому насильству представили заступник начальника управління дільничних офіцерів поліції – начальник відділу превентивних заходів та протидії домашньому насильству Департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Василь Богдан та тренери з питань протидії домашньому насильству Олена Ковальова (ОДУВС), Микола Репан (ДДУВС), Володимир Висоцький та Ірина Євхутич (ЛьвДУВС).

Зазначимо, що захід щороку проводиться в рамках акції «16 днів проти насильства».

 

 


731