Як протидіють домашньому насильству у світі? Дізнавалися курсанти ДДУВС

Новини університету

У рамках акції «16 днів проти насильства» у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася зустріч експерта Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, старшого радника з питань прокуратури Гедімінаса Бучуніса з курсантами факультету превентивної діяльності.

Як

У заході також взяли участь декан факультету превентивної діяльності полковник поліції Костянтин Бахчев, завідувачка відділення міжнародних зв’язків Тетяна Чумаченко, старший інспектор відділу дільничних офіцерів поліції Управління превентивної діяльності ГУНП у Дніпропетровській області майор поліції Сергій Книш, а також старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан.

Як

Як

Як

У рамках зустрічі Гедімінас Бучуніс розповів курсантам про історичні аспекти виникнення домашнього насильства, його форми та особливості з точки зору дій поліції та формування доказової бази. Зокрема, обговорювалися питання боротьби з проявами домашнього насильства в країнах-членах Європейського Союзу, а також США. Так, експерт навів аналіз нового законодавства з протидії домашньому насильству, який діє в Україні. Особливу увагу приділив особистій безпеці поліцейських, які перебувають на місці кримінального злочину.

Як

Як

Курсанти ДДУВС отримали найактуальнішу інформацію стосовно правил безпеки при роботі поліцейського з фактами домашнього насильства, а також особливостей спілкування із жертвами домашнього насильства.

Як

Як

У ході бесіди майбутні правоохоронці мали змогу задавати питання та глибше зануритися у тему зустрічі.

Як

 

 


371