Протидія економічній злочинності: у ДДУВС напрацьовано нові формати!

Новини університету

Науково-практичний семінар «Протидія економічній злочинності: теоретичний, методичний та практичний аспекти» нещодавно відбувся у ДДУВС за ініціативи кафедри фінансових та стратегічних розслідувань та навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем протидії організованій злочинності та корупції.

Протидія

Захід проведено з метою консолідації зусиль науковців та практиків, спрямованих на протидію організованій економічній злочинності, пошук шляхів удосконалення діяльності підрозділів Національної поліції, спрямованих на впровадження результатів науково-дослідної роботи ДДУВС у практичну діяльність, а також в освітній процес університету.

Протидія

Участь у семінарі взяло понад 80 учасників, серед яких – представники Національної академії внутрішніх справ, Київського факультету Національної академії Національної гвардії України, Одеського державного університету внутрішніх справ, Донецького юридичного інституту МВС України, Львівського державного університету внутрішніх справ, Університету митної справи та фінансів України, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Інституту управління та права Національного університету «Запорізька політехніка», Класичного приватного університету (Запоріжжя), Національної асоціації адвокатів України, Державної установи «Центр пробації» в Дніпропетровській області, Міжрегіональної Академії управління персоналом, а також іноземні колеги і партнери з Академії правоохоронних органів при Генеральній прокуратурі Республіки Казахстан.

Протидія

Протидія

Практичні підрозділи Національної поліції представили працівники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, а також його територіальних підрозділів у областях, підрозділів карного розшуку та слідчих управлінь Нацполіції в областях та Києві.

Серед учасників – 9 докторів юридичних та 1 доктор економічних наук, 23 кандидата юридичних та 5 економічних наук, доценти, у тому числі з оперативних та слідчих підрозділів Національної поліції України, адвокати, юристи, економісти, а також здобувачі вищої освіти.

Участь у заході також взяла проректорка ДДУВС Лариса Наливайко та декан факультету підготовки фахівців для підрозділів стратегічних розслідувань Владислав Лазарєв.

Протидія

Протидія

Протидія

У рамках семінару було докладно висвітлено такі питання як актуальні проблеми протидії організованій економічній злочинності та корупції, інтеграція правоохоронної системи України у світовий правоохоронний простір щодо протидії організованим формам злочинності, удосконалення кримінального законодавства та кримінально-правової політики, інформаційно-аналітичне забезпечення протидії організованій злочинності та корупції, роль та місце громадянського суспільства у протидії організованій злочинності та корупції тощо.

У підсумку до оргкомітету семінару надійшло 57 тез доповідей, що будуть надруковані у збірнику за результатами семінару, оприлюднені на офіційному сайті ДДУВС та розміщені в репозитарії університету.

Як розповідають представники кафедри фінансових та стратегічних розслідувань, за результатами семінару було напрацьовано низку важливих пропозицій щодо удосконалення діяльності органів Національної поліції України та чинних нормативно-правових актів, спрямованих на протидію економічній злочинності.

Окремі пропозиції та практико-орієнтовані узагальнення будуть використані при розробці навчально-методичних матеріалів для підготовки здобувачів вищої освіти, а також при проведенні практичних та факультативних занять, у тому числі, з елементами поліцейського квесту.

Протидія

 

 


475