Збірна ДДУВС із поліатлону налаштовується на перемогу в усіх відношеннях!

Новини університету

Командоутворюючий тренінг для допомоги молодим спортсменам у морально-вольовій підготовці до тренувань нещодавно влаштували фахівці відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення.

Психологи ДДУВС вирішили, таким чином, підтримати курсантську збірну з поліатлону. Як розповідають фахівці, серед основних завдань тренінгу – навчити молодих спортсменів технікам зняття надмірного психічного і фізичного перенавантаження та мотивування до отримання кращих результатів у змаганнях.

Тренінг включав у себе основні методи морально-вольової підготовки спортсменів: аутогенний, ідеомоторний, а також сюжетно-рольову, розумову підготовку спортсменів, різні методики медитації тощо.

Як розповідають фахівці відділення, психологічне налаштування спортсменів дозволяє краще сконцентрувати їхню увагу на успішному виступі під час змагань. Саме для цього тренінг і був розроблений провідним фахівцем відділення психологічного забезпечення Маргаритою Зімборовською. Такий формат психологічної підготовки зміцнює впевненість у своїх силах та викликає активніше бажання боротися за перемогу.

 

 


535