Юридичні клініки об’єднуються задля боротьби з насильством у закладах освіти

Новини університету

ІІ Міжрегіональний науково-практичний форум «Актуальні питання взаємодії суб’єктів, які мають здійснювати заходи з реагування та профілактики на випадки насильства у закладах освіти» відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Всього до участі у форумі долучилося понад 200 учасників.

Захід був організований юридичною клінікою «Істина» ДДУВС, Координаційним центром з надання правової допомоги та ще чотирма юридичними клініками закладів вищої освіти міста Дніпра.

Особливістю другого форуму став формат проведення, що складався з двох частин. Перша частина – студентська секція. Вона тривала з 23 листопада до 1 грудня у форматі Moot court. Здобувачі вищої освіти готували виступи на теми протидії насильству в закладах освіти та пропонували шляхи розв’язання цієї проблеми.

Роботу команд оцінювало журі, до складу якого увійшли юристи-практики, судді та адвокати.

Кожна команда виступала та була записана на базі правового клубу PRAVOKATOR. Познайомитися з виступами команд можна за посиланням .

До участі у Moot court долучилося 11 команд з 7 закладів освіти: Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Університету митної справи та фінансів, Дніпровського гуманітарного університету, Університету ім. Альфреда Нобеля, Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», Криворізького державного педагогічного університету, а також Комунального закладу освіти «Міський юридичний ліцей наукового спрямування при Університеті митної справи та фінансів» Дніпровської міської ради.

Друга частина форуму – це експертне обговорення роботи команд щодо запропонованого ними алгоритму дій для запобігання проявам насильства та реагування на нього, а також виступи фахівців із вказаної проблематики.

За результатами проведеного форуму презентований збірник матеріалів.

 

 


558