Відомі дипломати влаштували майстер-клас для студентів ДДУВС!

Новини та оголошення кафедри міжнародних відносин, Новини університету

22 грудня в Україні відзначають День працівників дипломатичної служби. З цієї нагоди кафедра міжнародних відносин та туризму факультету соціально-психологічної освіти та управління ДДУВС організувала майстер-клас з дипломатичного протоколу та етикету, який відбувся дистанційно на платформі ZOOM.

Відомі

У гості до науково-практичних працівників кафедри та студентів, які вчаться за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», завітали патріархи дипломатичного корпусу України: Надзвичайний і Повноважний посол України в Китайській Народній Республіці Олег Дьомін та Надзвичайний та Повноважний посланник України в Румунії Теофіл Рендюк. Вони привітали усіх зі святом, підкреслили важливість і значущість роботи представників дипломатичного корпусу України для гідного позиціювання держави в міжнародному політичному просторі. Окрім цього, акцентували увагу на знакових подіях власної дипломатичної практики.

Відомі

У рамках заходу Теофіл Рендюк розповів студентам про специфіку професії дипломата. Він підкреслив, що дипломат – це, перш за все, людяність, відповідальність і дисципліна. Це статус людини, яка представляє та відстоює державні інтереси і захищає права власних громадян за кордоном. Людина – освічена у багатьох сферах знань: світовій політиці, історії, географії, міжнародному праві, економіці, політології, соціології, психології, етиці та дипломатичному протоколі – здатна до аналізу поточної ситуації та прогнозу розвитку міждержавних подій. Людина високої культури та моралі, що дозволяє їй приймати адекватні ситуативні рішення та ефективні дії і нести за них відповідальність. На сучасному етапі, коли швидких темпів набувають процеси інтернаціоналізації господарських, культурних і політичних зв’язків, дипломат має вирізнятися толерантністю, мобільністю та гнучкістю мислення, оскільки бере безпосередню участь у розв’язанні різноманітних конфліктів та налагодженні добросусідських взаємин з іншими країнами.

Відомі

Майстер-клас супроводжувався жвавими дискусіями і обговореннями. Завідувачка кафедри міжнародних відносин та туризму Ірина Алєксєєнко запросила гостей до дискусії згідно унікальності освітньої програми, за якою здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» у ДДУВС.

Відомі

Відомі

Обидва метри дипломатичного корпусу України виокремили наявну специфіку даної програми, яка корелює з місією ДДУВС у цілому, що підкреслює її цінність у підготовці висококваліфікованих фахівців. Зокрема, вони підтвердили свою готовність до подальшої тісної співпраці з кафедрою міжнародних відносин та туризму в контексті вдосконалення освітнього процесу з підготовки фахівців за даною спеціальністю.

 

 


726