Представниці ДДУВС – переможці Турніру меморандумів!

Новини університету

Команда Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ виграла Турнір меморандумів «Толерантність, людська гідність та недискримінація як цінності ЄС». Захід проводився у рамках освітнього проєкту «Впровадження в Україні цінностей Європейського Союзу» за підтримки Виконавчого агентства ЄС з освіти, аудіовізуальних засобів та культури в рамках програми «Модуль Жана Моне ЕРАЗМУС+».

Турнір меморандумів проходив у вигляді віртуального мут-корту, організованого на базі кафедри міжнародного, європейського права та цивільно-правових дисциплін Сумського державного університету.

До складу команди ДДУВС «Особлива думка» увійшли члени гуртка кафедри гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності, курсантки факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Вікторія Голобородько, Євгенія Матвієнко та Єлизавета Савела.

Команда під керівництвом доцента кафедри Ганни Стояцької отримала найвищу оцінку професійного журі, що складалось із суддів, адвокатів та спеціалістів-юрисконсультів – 93,3 бали зі 100 можливих. Найбільшої відзнаки удостоївся формат презентації меморандуму команди – у вигляді відзиву на позовну заяву – а також глибина опрацювання фабули справи, нормативних документів, вагомість наведених аргументів тощо.

«Безумовно, до університетської команди увійшли одні з найкращих. Вважаю, що й загалом наші вихованці вже давно досягли рівня, коли можуть брати участь у національних і навіть міжнародних мут-кортах. Переконана, що за добре спланованої стратегії та колективних зусиль фахівців нашого університету, ми цілком здатні готувати команди, що могли б складати гідну конкуренцію у заходах рівня Jessup та Telders», – зазначає керівниця команди Ганна Стояцька.

Своїми враженнями діляться і курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

«Перший, але, сподіваюсь, не останній такий наш досвід. Особлива подяка організаторам за запрошення та надану можливість стати учасниками дистанційних судових дебатів, а також членам журі за високу оцінку наших зусиль і мотивацію до подальшого професійного зростання», – розповіла лідерка команди Вікторія Голобородько.

 

 


529