«Понад все вони любили свій коханий край…»

Новини університету

Сьогодні в Україні – День пам’яті Героїв Крут. Понад 180 курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ з приводу роковин трагічної дати в українській історії вирішили влаштувати пам’ятний захід. Зустріч відбулася відповідно до санітарно-протиепідемічних норм у програмі ZOOM.

Автор ідеї та реалізатор – курсантка 2 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції Яна Лазарєва.

Майбутня поліцейська вирішила підкреслити знаковість події для українського народу та влаштувала тематичну ZOOM-конференцію. У рамках зустрічі розповідала товаришам про Героїв Крут та легендарний подвиг, який здійснили молодики.

Курсантка розповідає: Бій під Крутами 29 січня 1918 року сколихнув українське суспільство.

«Ця подія назавжди закарбувалася у пам’яті нашого народу та підручниках історії. Моя найголовніша мотивація – донести до сучасного суспільства хоча б частку знаковості героїчної події. Навіть на страту молоді хлопці йшли з Гімном України на вустах. Ми не можемо це не пам’ятати!» – зазначає Яна Лазарєва.

У рамках заходу курсанти ДДУВС не тільки згадали історичні події цього дня, а й продекламували вірші відомих українських поетів, присвячені Героям Крут.

 

 


1 053