Європа починається з тебе

Новини університету

Науково-педагогічні працівники та студенти юридичного факультету Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у Міжнародній онлайн-конференції «Про майбутнє Європи».

Захід організували Коледж Європи спільно з виданням «Європейський правовий журнал». Конференція зібрала понад 300 учасників.

У своєму вступному слові ректорка Коледжу Європи Федеріка Могеріні побажала учасникам плідної праці та цікавих доповідей. «Попереду насичена програма заходу. Впродовж двох днів практики, науковці, представники громадських організацій будуть обговорювати питання популяризації європейських демократичних цінностей та європейської інтеграції та верховенства права», – сказала вона.

Президент Європейського парламенту Девід Сассолі у своїй доповіді зазначив: «Світ потребує потужних стосунків між країнами, які поділяють спільні цінності та історію, довгострокові зобов’язання у захисті верховенства права, прав людини та багатостороннього світоустрою».

У ході конференції розглядалися наступні питання: сутнісні основи та практичне втілення європейських цінностей, захист прав людини в епоху діджиталізації та зростання штучного інтелекту, виклики та уроки Міграційної політики Євросоюзу.

Конференція пройшла на високому організаційному та науковому рівні, в дусі дискусій з поміркованою полемікою та великим зацікавленням усіх учасників, що дозволило дати комплексну оцінку сучасного стану та перспектив вирішення проблемних питань.

 

 


746