Поліція та громадськість: у ДДУВС обговорили тонкощі взаємодії

Новини університету

У рамках спеціалізації практичних працівників підрозділів реагування патрульної поліції відбулося засідання круглого столу на тему «Взаємодія працівника підрозділу реагування патрульної поліції з громадськими формуваннями та підрозділами Національної поліції». Захід, організований кафедрою адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності, проходив у форматі конференції Zoom.

У заході взяли участь практичні працівники підрозділів реагування патрульної поліції Дніпропетровської та Хмельницької областей.

У ході проведення круглого столу були обговорені актуальні організаційно-правові проблеми участі громадян в охороні громадського порядку та публічної безпеки, визначено роль громадських формувань у співпраці з поліцією.

В обговореннях взяла участь керівниця проєкту «Шерифи для нових громад» у Дніпропетровській, Харківській, Херсонській, Миколаївський та Хмельницькій областях директорка ГО «Інформаційно-ресурсний центр «Правовий простір» Бімбірайте Наталя-Дануте Антано, яка розповіла про успішний досвід малих і середніх громад у самостійному вирішенні безпекових проблем. Презентувала проєкт «Шерифи для нових громад». У ході презентації був представлений успішний досвід взаємодії поліції та громади у Дніпропетровській, Харківській, Херсонській, Миколаївський, Хмельницькій областях, визначені сучасні форми участі громадян у взаємодії з поліцією.

Про актуальні проблемні питання спеціальної та правової підготовки членів громадських формувань, а також нормативно-правове регулювання такої підготовки розповів координатор проєкту «Шерифи для нових громад» у Харківській та Дніпропетровській областях Юрій Чумак.

Старша викладачка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, майор поліції Світлана Рижкова, яка виступала модератором зазначеного заходу, наголосила на необхідності законодавчого закріплення інституту добровільних помічників поліції, врегулювання такого статусу на законодавчому рівні та зазначила, що такий захід надає змогу створити дискусійну платформу між представниками громадськості та представниками практичних підрозділів для обміну досвідом та вироблення практичних рекомендацій, їх впровадження у роботу відповідних органів та підрозділів Національної поліції.

Також під час обговорення актуальних питань взаємодії поліції з громадськими формуваннями практичні працівники підрозділів реагування патрульної поліції пройшли анкетування, з метою визначення проблемних питань з зазначеного напрямку.

 

 


809