Правові аспекти застосування прийомів рукопашного бою обговорили у ДДУВС

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ сьогодні відбувся Всеукраїнський круглий стіл за темою «Правові аспекти застосування прийомів рукопашного бою при силовому затриманні та проблемні питання надання домедичної допомоги». Захід проходив у дистанційному форматі та був присвячений 55-річчю закладу.

Організатори круглого столу – кафедра спеціальної фізичної підготовки та кафедра тактико-спеціальної підготовки.

Участь у круглому столі взяли керівники і представники факультетів підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності та кримінальної поліції, а також працівники практичних підрозділів: Управління патрульної поліції в Запоріжжі, КОРД, Полку поліції особливого призначення, Тактико-оперативного реагування ГУНП у Дніпропетровській області, Державного бюро розслідувань, а також Національної гвардії України.

Долучилися до обговорення і представники закладів вищої освіти: Національної академії Служби безпеки України, Житомирського державного університету ім. Івана Франка (факультет фізичного виховання), Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академії поліції» ДДУВС, відділення первинної професійної підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації ННІ ЗНПК ДДУВС та тренінгового центру ГУМВС в Дніпропетровській області.

Метою круглого столу було дослідження правових аспектів та проблемних питань застосування прийомів рукопашного бою при силовому затриманні.

У рамках заходу проводилися майстер-класи з питань застосування прийомів рукопашного бою при силовому затриманні правопорушників, а також з проблемних питань надання домедичної допомоги поліцейськими тощо.

За результатом роботи круглого столу сформовано актуальний перелік прийомів рукопашного бою з метою вдосконалення навчального процесу в закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання.

 


969