Команда ДДУВС вдруге здобула призове місце у гендерному квесті!

Новини університету

Збірна Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ стала другою серед 24 команд за результатами гендерного квесту. Захід проводився у рамках проєкту «Через рівність та порозуміння до захисту та безпеки».

Організатори квесту – Харківський національний університет внутрішніх справ та Харківська обласна державна адміністрація. Метою заходу стала реалізація принципів гендерної рівності серед курсантів і науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання.

Понад 120 курсантів та студентів із закладів вищої освіти в секторі безпеки та оборони країни змагалися за перемогу.

Конкурс включав у себе 3 етапи: презентацію гендерного ролику, онлайн-презентацію підходу щодо впровадження гендерної рівності, а також вирішення командою завдань квесту.

До складу команди ДДУВС увійшли активні курсанти та студенти: Віолетта Рец, Андрій Жук, Максим Лозицький, Анастасія Русєва та Катерина Махтура. Готували команду до участі у конкурсі проректорка ДДУВС Лариса Наливайко, помічниця ректора з гендерних питань Ірина Грицай та старша викладачка кафедри загальноправових дисциплін Євгенія Мінакова.

Роботу команд оцінювало журі, яке очолила Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко. Серед членів журі – ректор ХНУВС Валерій Сокуренко, представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Маргарита Васкез, Експертка з питань регіонального співробітництва Регіонального представництва КМЄС у Харкові Соломія Рожко, начальниця відділу з питань дотримання гендерної рівності МВС України Ольга Перунова, комунікаційна менеджерка Центру гендерної культури Дарія Велигодська, заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Володимир Ігнатьєв, начальниця відділу моніторингу питань гендерної рівності та координації протидії домашньому насильству Управління дотримання прав людини Національної поліції України Олена Дашутіна, представниця Громадської експертної ради з гендерних питань при МФО «Рівні можливості», група «Сектор безпеки та оборони» Тетяна Баєва, спеціаліст з прав людини Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Сергій Штукарін, голова Інформаційно-консультаційного жіночого центру Олена Суслова.

Нагадаємо, що у 2020 році ДДУВС вперше приєднався до квесту та відразу здобув переможне перше місце. Цього року команда ДДУВС представляла університет в дистанційному форматі з метою дотримання карантинних обмежень. Учасники команди відзначили цікаві виступи товаришів і виокремили низку нових ідей для реалізації принципів гендерної рівності у ДДУВС.

 

 


699