У ДДУВС вшанували пам’ять воїнів-інтернаціоналістів

Новини університету

Сьогодні в Україні – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. З нагоди пам’ятної дати курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ зібралися у конференц-залі, щоби переглянути документальний фільм та поспілкуватися з учасником бойових дій.

У рамках заходу до майбутніх правоохоронців звернувся декан факультету кримінальної поліції майор поліції Сергій Балабан. Він розповів курсантам про військові дії на території Афганістану та надав основні факти.

Як зазначив Сергій Балабан, крім афганців цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах в часи СРСР та незалежної України. У період незалежності в миротворчих операціях за межами країни загинуло 49 військових.

З майбутніми поліцейськими також поспілкувався викладач циклу спеціальних дисциплін відділення первинної професійної підготовки, спеціалізації та підвищення кваліфікації Навчально-наукового інституту заочного навчання та підвищення кваліфікації Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олексій Латайко. Свого часу він був нагороджений медалями «За відвагу», «За охорону кордону» тощо за участь у бойових діях на території Афганістану. В подальшому продовжив службу в органах міліції та пішов на пенсію в званні підполковник міліції. На теперішній час свої знання передає молодому поколінню.

Після бесіди курсанти переглянули документальний фільм «Чужа та непотрібна війна: спогади учасників Афганської війни», в основі сюжету якого – історії українських учасників бойових дій на території інших держав.

 

 


353