Маленьким українцям – про державні символи

Новини університету

У День Державного герба України курсанти факультету превентивної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Добре вдома», аби розповісти вихованцям про особливості формування державної символіки.

Майбутні поліцейські познайомили дітей із державними символами, розповіли історію їх виникнення та де вони використовуються у повсякденному житті.

«У дітлахів була можливість більше дізнатися про державну символіку. Ми намагалися простими та зрозумілими словами пояснити, чому важливо знати та поважати символи своєї держави, вивчати історію, розмовляти українською мовою», – розповіла курсантка Єлизавета Вільхова.

Курсантка прочитала авторський вірш «Наш тризуб»

Наостанок – залишили найцікавіше. Шефи запропонували дітям намалювати герб таким, яким вони його уявляють. Діти залюбки взяли участь у конкурсі малюнку. За творчий підхід та оригінальність маленькі художники отримали сувенірну продукцію та солодкі подарунки.

Власними долоньками кожен із хлопчиків та дівчаток створив частинку України на папері, щоби у майбутньому так само залишити слід в історії своєї держави.

 

 


1 357