Улюблені твори українською: у ДДУВС – День рідної мови!

Новини університету

До Міжнародного дня рідної мови у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся конкурс презентацій «Моя улюблена сучасна українська книга». Участь у ньому взяли 44 курсанти 1 курсу з усіх факультетів та учні 11 класів шкіл Дніпра та Харкова.

Захід організувала кафедра українознавства та іноземних мов факультету стратегічних розслідувань.

Зі словами привітань до учасників конкурсу звернулася проректорка ДДУВС Лариса Наливайко. Вона наголосила на важливості збереження надбань української мови.

Також серед учасників заходу – арт-директор Дніпровського Будинку мистецтв Валентина Слобода та декан факультету стратегічних розслідувань Владислав Лазарєв.

Учасники конкурсу висловили свою думку про улюблені українські книги відомих авторів – Ліни Костенко, Андрія Куркова, Василя Шкляра, Володимира Лиса, Оксани Забужко, Юрія Андруховича, Софії Андрухович, Макса Кідрука, Ірени Карпи, Сергія Жадана, Любка Дереша. Звучали також маловідомі широкому загалу прізвища письменників: Яніна Соколова, Дарина Гнатко, Наталка Доляк, Світлана Талан тощо.

Курсанти обговорювали улюблені твори та, зокрема, актуальні теми, які у них розкриваються: проблеми війни та миру, батьків та дітей, еміграції та інші.

За результатами конкурсу перемогу отримав курсант 1 курсу факультету кримінальної поліції Олександр Коптєв, який презентував детальний аналіз твору «Безодня».

 

 


325