Студенти ДДУВС поспілкувалися з директоркою Центру інформації та документації НАТО в Україні

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ провели бінарну онлайн-лекцію на тему «НАТО через призму громадської дипломатії». Участь у заході взяли студенти факультету соціально-психологічної освіти та управління, а також школярі Дніпра та Запорізької області.

Спікером виступила директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінета Кляйне, а також завідувачка кафедри міжнародних відносин та туризму Ірина Алєксєєнко та доцентка Тетяна Брежнєва.

Захід відбувся у рамках навчальних дисциплін «Глобальні проблеми міжнародних відносин та світової політики» і «Зовнішня політика та дипломатія України».

Під час лекції Вінета Кляйне розповіла про власний досвід роботи в структурах НАТО, зокрема, у сфері публічної дипломатії та стратегічних комунікацій. Так, спікерка презентувала діяльність Центру інформації та документації щодо інформування громадян про цінності, які сповідують члени Альянсу, напрями діяльності НАТО, співробітництво з партнерами. Підкреслила знаковість активного використання інформаційних технологій та онлайн-комунікацій як адаптаційних до нової ситуації, коли особисті зустрічі обмежені.

Як зазначила завідувачка кафедри міжнародних відносин та туризму Ірина Алєксєєнко, найближчим часом передбачається залучення до занять практичних працівників і досвідчених діячів дипломатичної сфери.

«Проведення даного циклу лекцій сприятиме формуванню фахових компетентностей, а також розвитку навичок soft skills і формуванню індивідуальної освітньої траєкторії», – підкреслила Ірина Алєксєєнко.

Студенти ДДУВС взяли активну участь у дискусії з лектором. Зокрема, обговорювалися питання перспективних сфер співробітництва України з НАТО, членства України в НАТО, підвищення обізнаності української молоді про організацію, покращення розуміння цілей та цінностей Альянсу, поглиблення знань про практичну співпрацю між Україною та НАТО, пояснення його внеску в процес реформування сектору безпеки та оборони України.

 

 


515