Презентовано посібник для роботодавців, присвячений питанням дотримання гендерної рівності у трудових відносинах

Новини університету

Конфедерація роботодавців України, Міжнародна організація праці в Україні та Апарат Урядової уповноваженої з питань гендерної політики провели презентацію Керівництва для роботодавців у сфері гендерної рівності.

Спікерами заходу виступили виконавчий віцепрезидент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко, Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук, радник голови Конфедерації роботодавців України Радіон Колишко. Модератор заходу – національний координатор Проекту Міжнародної організації праці «Оплата праці в Україні: технічна допомога задля подолання заборгованості із заробітної плати, встановлення мінімальної заробітної плати та рівного винагородження» Андрій Фіголь.

Під час заходу представлено розроблене Конфедерацією роботодавців України Керівництво для роботодавців у сфері гендерної рівності на 2020-2024 рр. Воно спрямоване на надання практичних порад роботодавцям приватного, державного та комунального секторів щодо практичного застосування найбільш типових і важливих аспектів національного законодавства, орієнтованих на формування та підтримку продуктивних трудових відносин, сформованих з дотриманням принципів недискримінації та рівного забезпечення рівних можливостей.

У Керівництві, серед іншого, сформульовано рекомендації щодо справедливого ставлення до працівників, зокрема, йдеться про коректно виписані посадові інструкції, які мають бути гендерно збалансованими і однаково застосовуватись до всіх категорій працівників. Керівництво знадобиться не лише приватному бізнесу, але і державним підприємствам.

ДДУВС на заході представила проректорка Лариса Наливайко, помічниця ректора з гендерних питань Ірина Грицай та начальник відділу кадрового забезпечення Андрій Іваниця.

Гендерно чутливий підхід впроваджено у кадрову політику ДДУВС. З метою всебічного врахування потреб чоловіків та жінок, періодично проводиться гендерний аудит, результати якого покладено в основу управлінської та кадрової роботи. Важливим компонентом цієї роботи є активна профорієнтаційна робота, спрямована на залучення молоді до навчання в ДДУВС.

 

 


417