8 березня без гендерних стереотипів: якою була зустріч із представником Фонду народонаселення ООН?

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ розпочався цикл заходів з нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний мир. Так, для співробітників, студентів та курсантів закладу було організовано онлайн-зустріч із представником Фонду народонаселення ООН.

Захід організували проректорка ДДУВС Лариса Наливайко та помічниця ректора з гендерних питань Ірина Грицай. Його метою стала не тільки правова просвіта та гендерне виховання студентсько-курсантської молоді, а й переоцінка стереотипного уявлення про 8 березня, повернення цьому дню його глибокого змістовного наповнення.

Спікером виступив заступник представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Павло Замостьян. У рамках зустрічі він презентував позицію та досягнення Організації Об’єднаних Націй у контексті боротьби за права жінок і міжнародний мир.

Під час зустрічі обговорювалися ідеї та практики подолання гендерного розриву в Україні та світі, а також цінності, що розвиває ООН у напрямі забезпечення прав людини. Зокрема, спікер продемонстрував досвід чоловіків та жінок у русі за рівні можливості для кожної людини.

Окрім цього, захід був присвячений розвінчуванню низки міфів, які утворились навколо Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний мир.

Нагадаємо, що Генеральна Асамблея ООН у своїй резолюції закликала всі держави проголосити відповідно до їхніх історичних і національних традицій будь-який день року Міжнародним днем прав жінок і миру, а також створювати сприятливі умови для викорінення дискримінації жінок і для їхнього повного й рівноправного залучення до соціального розвитку. Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир (рішенням ООН від 1977 року) – символ боротьби за права людини для жінок, проти гендерної нерівності.

 

 


482