У ДДУВС відбулася онлайн-зустріч із Послом Швеції у Раді Європи

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ продовжуються заходи з нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний мир. Сьогодні на прямому зв’язку зі Страсбургу (Франція) – Посол Швеції у Раді Європи Мортен Енберг.

Організували зустріч проректорка ДДУВС Лариса Наливайко та помічниця ректора з гендерних питань Ірина Грицай. У заході взяли участь понад 100 студентів і курсантів.

Співробітники, студенти та курсанти мали змогу обговорити сучасні тенденції забезпечення гендерної рівності з послом держави, яка понад 100 років знаходиться в авангарді інтелектуального і практичного руху за гендерну рівність у світі. Швеція посідає одне з перших міст у світі серед країн, де громадяни поважають цінності гендерної рівності.

Мортен Енберг упродовж зустрічі поділився досвідом забезпечення і гарантування гендерного паритету у Швеції, презентував досягнення Ради Європи та Європейського суду з прав людини у цьому напрямі, а також узагальнив здобутки України. Окрім цього, відзначив переваги рівного представництва жінок та чоловіків у парламенті Швеції, а також гарантування рівного доступу до освіти всіх рівнів. Цінними були рекомендації щодо формування Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти, розробка якої триває в Україні на виконання зобов’язань у рамках міжнародної ініціативи «Партнерство Біарріц».

Учасники зустрічі визначили, що не втрачає актуальності питання ратифікації Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами (Стамбульська конвенція), підписаної Україною у 2011 році.

За сприяння і підтримки Ради Європи та Швеції, зокрема, Україна активно приділяє увагу питанню забезпечення принципу недискримінації (рівності) під час реалізації людиною і громадянином основоположних прав і свобод. Питання захисту жінок та чоловіків від усіх форм насильства, а також захист їх прав залишаються пріоритетними.

 

 


785