Зустріч курсантів з добровольцем, воїном АТО

Новини університету

До Дня українського добровольця, який в Україні відзначають 14 березня, у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася зустріч курсантів факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування з бійцем полку патрульної служби поліції особливого призначення «Дніпро-1» Андрієм Добровольським.

Андрій Добровольський у 2014 році, покинувши мирну професію будівельника, записався добровольцем до батальйону «Дніпро-1». Пройшовши навчання у тренінговому центрі, він разом зі своїми побратимами був відряджений до Маріуполя, де разом із діючою міліцією, бійцями Національної гвардії України та співробітниками СБУ здійснювали «зачистку» міста від терористичних організацій. «Вже тоді втратили перших своїх товаришів. Місто звільнили. Далі була звичайна робота міліціонера, патрулювання, супровід вантажів, допомога регулярній армії», – розповів Андрій.

Наступним і найважчим кроком була операція з визволення Іловайська.

«Втратили багато особового складу та потрапили в оточення. До речі, вихід здійснювався на громадському транспорті, не броньованому. Коли окупаційні війська дозволили вийти з оточення, нашу колону було цинічно розстріляно з усіх боків», – згадує доброволець.

Саме тоді Андрій Добровольський отримав тяжке поранення хребта, у результаті якого у нього відмовили ноги. Потім були довгі місяці лікування та реабілітації. Прооперували військового та поставили на ноги у Литві. Зараз він продовжує проходити службу у полку «Дніпро-1».

 

 


580