Екзаменаційна сесія у формі квесту: інтерактивно та продуктивно!

Новини університету

З метою перевірки та закріплення теоретичних знань, демонстрації набутих практичних вмінь та навичок за спеціалізацією «стратегічні розслідування» для здобувачів вищої освіти 4-го курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів стратегічних розслідувань організували екзамени у досить незвичному до раніше форматі.

Знання з дисциплін «Методика виявлення, припинення та розслідування фінансових та економічних злочинів, вчинених організованими групами та злочинними організаціями» та «Оперативно-розшукова протидія злочинам загальнокримінальної спрямованості, вчинених організованими групами та злочинними організаціями» перевіряли під час квесту.

Курсантами відпрацьовувались навички роботи при проведенні огляду комп’ютерної техніки та залів ігрових автоматів за виявленими фактами незаконної діяльності з організації або проведення азартних ігор, організації та тактики проведення обшуку за фактами отримання неправомірної вигоди. Також проводили затримання та обшуки за фактами привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.

У складі слідчо-оперативних груп відпрацьовувалися й інші сценарії за фактами вчинення розбійних нападів на банківські установи, незаконного заволодіння транспортними засобами, документування замаху на вбивство на замовлення.

Проведення практичних занять із використанням можливостей навчального полігону профілю «Протидія організованій злочинності та корупції» дозволило здобувачам наблизитися до реалій практики, продемонструвати рівень засвоєння теоретичного матеріалу, визначитися із допущеними недоліками щодо організації та проведення заходів, у тому числі й при складанні оперативно-службових та процесуальних документів.

На думку викладачів факультету, реалізація таких заходів у вигляді інтерактивних рольових та ділових ігор з елементами поліцейського квесту сприятиме швидкій адаптації здобувачів до умов служби, зокрема при проходженні стажування на посадах у підрозділах стратегічних розслідувань по всій країні.

 

 


870