Літературна акварель «Від Лесі Українки до Ліни Костенко»

Новини університету

Кафедра українознавства та іноземних мов факультету підготовки фахівців для підрозділів стратегічних розслідувань провела літературну акварель «Від Лесі Українки до Ліни Костенко», присвячену 150-й річниці від дня народження Лесі Українки та з нагоди відзначення 91-ї річниці Ліни Костенко.

Із вступним словом до здобувачів вищої освіти звернулася доцентка кафедри Ірина Царьова: «Сьогодні ми вшановуємо нашу геніальну Лесю Українку – не ради дати з дня її народження, а ради нас самих: веселих і сумних, романтичних і прагматичних, активних і пасивних у вирі подій і літ. Але сьогодні ми вшановуємо й нашу велику сучасницю – Ліну Костенко – одну з найвпливовіших жінок сучасної України, яка стала незаперечним моральним авторитетом для українців».

Викладачі кафедри відмітили кращі малюнки, які відображають поезію, що декламувалася у ході заходу. Особливо вразили роботи курсанток Анастасії Галеги, Яни Морозової, Ангеліни М’яло, Марини Шевченко та Анастасії Папко.

Здобувач вищої освіти факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Володимир Хижняк поділився власними враженнями: «Поезія хвилює душу і бентежить слух, навчає та виховує розумному. Дарує щоденну радість. Підтримує у важкі часи».

 

 


737