Ключові персоналії та історичні факти: яким був Регіональний круглий стіл з нагоди 55-річчя ДДУВС?

Новини університету

Регіональний круглий стіл, присвячений 100-річчю з дня народження начальника УВС Дніпропетровського облвиконкому комісара міліції другого рангу, ініціатора створення Дніпропетровської спеціальної середньої школи міліції Петра Олійника, відбувся у ДДУВС. Захід організовано кафедрою теорії та історії держави і права та приурочено до 55-річчя університету. Круглий стіл проходив на платформі ZOOM та відбувся із повним дотриманням санітарно-протиепідемічних норм.

До заходу долучилися науково-педагогічні працівники, здобувачі вищої освіти, а також родина Петра Олійника.

Учасники круглого столу підготували більше 40 доповідей, в яких через персоналії було відображено історію заснування, становлення та розвитку навчального закладу, починаючи з 1966 року.

Із привітаннями до присутніх звернулися декан факультету превентивної діяльності полковник поліції Костянтин Бахчев і завідувачка кафедри теорії історії держави і права Валентина Боняк. Спікери відзначили важливість цього заходу для виховання майбутніх правоохоронців, а також наголосили на історичній ролі Петра Олійника у заснуванні навчального закладу. Зокрема зазначили, що саме учасники цього заходу своїми виступами розпочинають літопис Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ в особистостях.

Зі змістовними доповідями, присвяченими життєвому шляху яскравої особистості, ініціатора заснування навчального закладу – Петра Олійника, виступили викладачка кафедри теорії та історії держави і права Ірина Смірнова та курсантка факультету органів досудового розслідування Тетяна Трень.

Велику зацікавленість в учасників круглого столу викликали доповіді курсантів факультету стратегічних розслідувань Станіслава Попка, Карини Рудницької та Олександра Боєва, які розповіли про перших керівників Дніпропетровської спеціальної середньої школи міліції – Василя Сваволю, Анатолія Путова, Григорія Зайченка, а також викладачів навчального закладу.

Змістовними були виступи слухачів магістратури Юрія Тополянського, Карини Чепеляк та курсантів факультету органів досудового розслідування Артема Ляшенка і Карини Сергійчук, присвячені першому ректорові Дніпропетровського юридичного інституту МВС України Олександру Негодченку, який пройшов шлях від курсанта до керівника Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Про досвідчених юристів-практиків, науковців, талановитих педагогів і проректорів університету Володимира Мисливого та Юрія Ведєрнікова, а також їх роль у становленні та розвитку освітньої установи розповіли курсантка факультету стратегічних розслідувань Карина Сокур та курсанти факультету органів досудового розслідування Олександра Агасієва та Артем Герасимов. Учасники заходу також продемонстрували науковий доробок цих учених: підготовлені ними монографії, підручники, навчальні посібники.

Здобувачі вищої освіти також присвятили доповіді авторитетним правоохоронцям, керівникам, талановитим викладачам: ректору ДДУВС полковнику поліції Андрію Фоменку, проректору генералу поліції третього рангу Віталію Глуховері, пані проректору Ларисі Наливайко та іншим.

Тематика просвітницько-виховного заходу, а також виступи його учасників викликали у здобувачів вищої освіти захоплення життєвим і професійним шляхом яскравих особистостей, якими пишається колектив Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

 

 


388