Бінарні лекції від дипломатів, або як у ДДУВС навчаються майбутні міжнародники

Новини та оголошення кафедри міжнародних відносин, Новини університету

Бінарна лекція за участі заступника голови відділу взаємодії та співробітництва Управління публічної дипломатії НАТО Петра Лунака відбулася нещодавно у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Студенти 1-3 курсів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» мали змогу поспілкуватися з дипломатом.

Захід організовано кафедрою міжнародних відносин та туризму факультету соціально-психологічної освіти та управління у співпраці з Центром інформації та документації НАТО в Україні.

Бінарну лекцію також проводили завідувачка кафедри міжнародних відносин та туризму Ірина Алєксєєнко та доцентка Тетяна Брежнєва.

Спікер у ході лекції охарактеризував виклики та загрози, з якими стикаються країни Альянсу, навів приклади участі НАТО у розв’язанні конфліктів у різних регіонах, участі в операціях та місіях НАТО, а також презентував сучасні методи взаємодії для підтримки належного рівня безпеки країн-членів та напрямки співробітництва із країнами-партнерами.

Як зазначає завідувачка кафедри міжнародних відносин та туризму Ірина Алєксєєнко, студенти активно долучалися до бесіди та ставили численні запитання щодо перспектив включення України до Плану дій заради членства в НАТО, протидії Альянсу загрозам з боку Російської Федерації, забезпечення стійкості держави та ролі НАТО, проведення реформ, стратегічного партнерства НАТО з Європейським союзом тощо.

 

 


673