Документування ДТП: як курсанти відпрацьовують професійні навички?

Новини університету

Не теорією єдиною! Коли мова йде про реалізацію набутих знань та можливість проявити себе як кваліфікований поліцейський, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ не припиняє створювати умови підготовки, максимально наближені до правоохоронних реалій. Так, нещодавно для курсантів 1 курсу факультету кримінальної поліції було проведено практичне заняття з алгоритму дій патрульних поліцейських у різних ситуаціях службової діяльності. Далі – докладніше.

Заняття з профільної дисципліни проводили старший викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності капітан поліції Максим Шевяков та викладач циклу спеціальних дисциплін відділення первинної професійної підготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації Навчального-наукового інституту заочного навчання та підвищення кваліфікації старший лейтенант поліції Сергій Большаков.

Серед особливих аспектів підготовки – оформлення дорожньо-транспортних пригод з матеріальними збитками (без загиблих чи травмованих).

Курсантам пропонуються ситуаційні завдання, виконуючи які, вони складають процесуальні документи: фіксують порушення правил дорожнього руху, наслідком яких стала дорожньо-транспортна пригода.

«Майбутні співробітники патрульної поліції завдяки ситуаційним завданням зможуть на місці ДТП в найкоротший термін прийняти правильні та законні рішення, на підставі яких порушники понесуть відповідальність. Ми відпрацьовуємо різноманітні фабули, що дають змогу курсантам якнайбільш детально заглибитися у специфіку роботи», – зазначає Максим Шевяков.

 

 


706