Запрошуємо долучитися до VII Міжнародного студентського саміту «Права людини в умовах сучасних глобалізаційних викликів»!

Анонси університету

Захід відбудеться 25-26 травня в очно-дистанційному форматі. Співорганізаторами заходу виступають Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ та Всеукраїнська громадська організація «Асоціація українських правників».

Метою проведення саміту є: підвищення позитивного іміджу правничої професії в Україні; участь у формуванні творчого покоління молодих науковців та практиків у сфері права; вдосконалення знань здобувачів вищої освіти з актуальних питань сучасних процесів державотворення, правотворення та правозастосування; стимулювання до творчого самовдосконалення студентської молоді.

Для участі у саміті запрошуються взяти участь здобувачі вищої освіти ЗВО України та зарубіжних країн. Від навчального закладу на саміті може бути представлена одна команда (не більше 3 осіб).

У зв’язку з дією на території України карантинних обмежень з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, VІІ Міжнародний студентський саміт проходитиме в очно-дистанційному форматі.

Представлений на саміті проєкт повинен бути пошуковим та інноваційним за своїм характером, мати наукове й практичне значення, містити положення щодо удосконалення чинного законодавства з урахуванням позитивного зарубіжного досвіду та бути спрямованим на вирішення наступних проблем у галузі юриспруденції, філософії права, соціології права, політології, науки державного управління:

Блок 1. Правові проблеми формування та реалізації внутрішньої та зовнішньої політики держави. Політико-правові виміри сучасного глобального суспільства. Україна та глобальне громадянське суспільство. Правова держава як модель організації влади постіндустріального суспільства. Забезпечення децентралізації на місцевому, регіональному та загальнодержавному рівнях: український, європейський та світовий досвід.

Блок 2. Верховенство права як основа системи європейських цінностей та правопорядку. Міжнародні та внутрішньодержавні механізми забезпечення верховенства права в умовах сучасних викликів та загроз.

Блок 3. Актуальні проблеми впровадження міжнародних стандартів захисту прав людини. Права, свободи та законні інтереси внутрішньо переміщених осіб в Україні та інших державах світу: питання механізму реалізації. Захист прав людини в умовах, пов’язаних з розповсюдженням COVID-19: вітчизняний та зарубіжний досвід.

Блок 4. Національна безпека як фундаментальна складова інтересів людини, суспільства та держави. Розвиток інформаційного суспільства в Україні та світі: правовий аспект. Інформаційна безпека – елемент національної безпеки України. Інформаційні та гібридні війни у сучасних глобалізаційних умовах.

Блок 5. Гендерна рівність: історія становлення, міжнародні стандарти, проблеми реалізації в Україні та світі. Гендерна політика у судовій та правоохоронній сферах. Інтеграція гендерної складової в різних сферах суспільного життя та державного управління (освіта, право, екологія, охорона здоров’я, регіональна політика, енергетика, управління державними фінансами, сфера зайнятості та інші): проблеми та перспективи. Протидія гендерному насильству, домашньому насильству, торгівлі людьми та рабству.

Учасники саміту надсилають свої проєкти до організаційного комітету на електронну адресу Summit_dduvs@ukr.net. Проєкт надсилається у форматі Microsoft Word (див. вимоги), який буде опубліковано у збірнику щорічного наукового заходу на тему «Актуальні проблеми державотворення, правотворення та правозастосування».

Вимоги до оформлення проєкту у форматі Microsoft Word: титульна сторінка, зміст, список скорочень (за необхідності), основний текст (до 20 сторінок), список використаних джерел, додатки (у разі наявності); шрифт Times New Roman, кегель 14, стиль – звичайний (normal), інтервал 1,5; поля: ліворуч, знизу та зверху – 20 мм, праворуч – 10 мм; абзац – 12,5 мм, вирівнювання по ширині. Посилання у тексті позначаються у квадратних дужках, наприклад: [4, с. 3].

Презентація командами проєктів відбуватиметься у режимі відеоконференції в онлайн-системі Zoom. Ідентифікатор конференції та пароль буде надіслано учасникам до початку заходу.

Попередньо кожна команда обов’язково проходить реєстрацію в електронній формі. Процедура реєстрації передбачає подання організаторам заявки встановленого зразка (див. зразок заявки). Протягом 2-3 днів з моменту відправлення заявки учасники отримають повідомлення щодо її надходження.

Заявки надсилаються на адресу: Summit_dduvs@ukr.net з поміткою у темі листа «На Саміт. Назва навчального закладу команди».

Останній термін подачі заявки для участі у Саміті – 5 травня 2021 року; проєкту для подальшого опублікування – 7 травня 2021 року.

Оцінювати проєкти учасників буде журі у складі визнаних національних та міжнародних фахівців у сфері права, представників органів влади, політиків та ін.

За результатами VІІ Міжнародного студентського саміту найкращі команди за рішенням міжнародного журі будуть нагороджені дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, дипломами в окремих номінаціях, спеціальними відзнаками організаторів, а також кожна команда отримає пам’ятні та цінні подарунки від організаторів та партнерів заходу. Дипломи та цінні подарунки будуть розіслані командам до місць їхнього знаходження (за попередньою домовленістю, через послуги Нової пошти) після визначення результатів.

Робочі мови: українська, англійська, німецька, російська, польська.

Координати організаційного комітету саміту: Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ: 49005, м. Дніпро, пр-т Гагаріна, 26.

Контактні особи: Чепік-Трегубенко Ольга Сергіївна – доцент кафедри загальноправових дисциплін (096 672 60 13, 099 251 14 50).

Новікова Марина Володимирівна – викладач кафедри загальноправових дисциплін (066 643 10 49).

 

 


746