Професійна комунікація правоохоронців: у ДДУВС – цикл тренінгів!

Новини університету

Професійне спілкування у конфліктному середовищі: тонкощі результативної протидії організованим формам злочинності упродовж квітня опановують курсанти 2-3 курсів факультету стратегічних розслідувань. Захід проходив у дистанційному форматі відповідно до санітарно-протиепідемічних норм. Подробиці – у нашому матеріалі.

Тренінги з психології впливу та керування конфліктами проводив міжнародний експерт-консультант, бізнес-тренер, президент International Research University Сергій Стужук.

У рамках циклу занять розглядалися питання вивчення, встановлення та підтримання контактів з об’єктами, що становлять оперативний інтерес. Зокрема, відпрацьовувалися психологічні прийоми виявлення неправди у свідченнях осіб, а також вивчалися теми створення та управління конфліктами.

Організаторами тренінгів стали керівники факультету стратегічних розслідувань, у тому числі, фахівці кафедри фінансових та стратегічних розслідувань. Як зазначають викладачі, проведення таких занять допоможе курсантам оволодіти навичками професійного спілкування з окремими категоріями громадян, а також сприяє формуванню достатніх професійно-психологічних умінь та навичок конструктивного спілкування із безпосередніми об’єктами професійної діяльності.

«Доцільність та ефективність подібних тренінгів є беззаперечною, адже сучасна практика професійної діяльності працівників підрозділів стратегічних розслідувань дедалі більше стає залежною від її забезпечення комплексними теоретичними й науково-прикладними знаннями. Серед них важливе місце відводиться психологічним знанням, зокрема, принципам, способам і прийомам соціальної комунікації. Професійна діяльність правоохоронця значною мірою відбувається у певному соціальному просторі, у якому спілкування являє собою не лише спосіб обміну потрібною інформацією, але й здебільшого є основним інструментарієм практичного здійснення заходів такої діяльності», – зазначає завідувач кафедри фінансових та стратегічних розслідувань Дмитро Санакоєв.

 

 


517