ДТП не на папері: курсанти ДДУВС проходять практичні тренінги

Новини університету

Фахівці кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності розпочали цикл факультативних занять із курсантами 2 курсу факультету превентивної діяльності. Як проходять тренінги – далі докладніше.

Так, нещодавно семінар із навчальної дисципліни «Безпека дорожнього руху» для майбутніх поліцейських проводили доцент кафедри підполковник поліції Ростислав Молчанов, старший викладач кафедри капітан поліції Максим Шевяков, а також фахівець факультету превентивної діяльності капітан поліції Олександр Сергієв. Для оцінки дій курсантів до викладання були залучені викладачі кафедри тактико-спеціальної підготовки: завідувач кафедри підполковник поліції Віталій Покайчук, доцент кафедри полковник поліції Василь Поливанюк, а також старший викладач капітан поліції Вадим Фурса.

Окрім цього, участь у тренінгу взяли діючі практики: поліцейські сектору реагування патрульної поліції інспектор СРПП Синельниківського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області старший лейтенант поліції Богдан Стороженко та поліцейський СРПП відділу поліції №1 Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області сержант поліції Артем Надворний.

У рамках тренінгу для курсантів моделювалися ситуації з застосуванням службового автотранспорту. Ключове завдання – виявляти та фіксувати правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.

У ході заняття майбутні правоохоронці розглядали як в цілому змодельовані дорожньо-транспортні пригоди, так і окремі порушення правил дорожнього руху. Зокрема, відпрацьовували алгоритм дій поліцейського під час оформлення матеріалів на місці ДТП. Усе за матеріалами реальних дорожньо-транспортних пригод, що дозволило не тільки закріпити навички, а й звернути увагу на типові помилки з боку поліцейських в оформленні адміністративних матеріалів.

Наприкінці тренінгу викладачі разом із курсантами опрацювали проблемні питання та підбили підсумки заняття.

«Для нас важливо орієнтуватися у сфері безпеки дорожнього руху. Особисто я для себе напрацював певний алгоритм дій поліцейського на місці ДТП. Звісно, це тільки початок, але мінімальний набір навичок для орієнтування у цій сфері я вже отримав. Надалі хочеться більше таких тренінгів», – розповідає курсант 2 курсу факультету превентивної діяльності Володимир Вівчарик.

 

 


628