З гіркотою чорнобильського полину: ліквідатор поділився спогадами зі студентами

Новини університету

Відбулась зустріч студентів юридичного факультету з ліквідатором наслідків аварії на ЧАЕС – викладачем кафедри кримінально-правових дисциплін Сергієм Риб’янцем. Онлайн захід присвячений 35-й річниці Чорнобильської катастрофи.

Cпілкуючись з молоддю, ліквідатор зазначив, що героїзм та мужність у тому лихолітті виявили не лише пожежні, що гасили реактор, не лише люди, які будували саркофаг, але й ті, хто захистив країну від небезпеки поширення радіації та інших негативних наслідків. Серед них були викладачі та курсанти Київської вищої школи МВС СРСР.

«Несли службу цілодобово у будь-яку погоду. За весь час перебування в зоні катастрофи курсанти та офіцери виконали великий об’єм роботи з охорони закріпленої за нашим батальйоном території. Були часті випадки затримання мародерів, які намагалися вивести із забороненої зони особисті речі жителів Прип’яті. Наприкінці служби наш батальйон отримав відмінну оцінку і подяку від людей», – розповів Сергій Риб’янець.

Поділившись спогадами Сергій Анатолійович запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять про загиблих ветеранів-ліквідаторів.

Зазначимо, що серед ветеранів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – 18 ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, четверо з них і досі працюють у закладі.

 

 


414