Превентивна діяльність Нацполіції: актуальні питання розглянули у ДДУВС!

Новини університету

Сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулася Регіональна науково-практична конференція «Актуальні проблеми превентивної діяльності Національної поліції». Організатори заходу – представники кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності.

Конференція проходила у дистанційному форматі. До участі долучилися практичні працівники підрозділів превентивної діяльності, науково-педагогічні працівники, представники громадських організацій, а також докторанти, аспіранти та здобувачі вищої освіти.

У дискусії також взяли участь фахівці з Національної академії Національної гвардії України, Університету митної справи та фінансів, Львівського державного університету внутрішніх справ, Західноукраїнського національного університету, Донецького юридичного інституту МВС України.

Для регіональної конференції було підготовлено більше 70 доповідей.

Модераторами заходу виступили професор кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Роман Миронюк, а також доцентка кафедри Віта Мороз.

Із вітальними словами до присутніх звернулися заступник декана факультету превентивної діяльності підполковник поліції Олександр Царьов та завідувач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності підполковник поліції Андрій Собакарь. Спікери відзначили актуальність заходу та наголосили на основних проблемних аспектах підготовки та навчання кадрів для підрозділів превентивної діяльності. Зокрема, зупинилися на актуальних питаннях правового та організаційного забезпечення діяльності підрозділів.

У рамках регіональної конференції презентувалися доповіді щодо найбільш актуальних питань превентивної діяльності.

Серед доповідачів – начальниця відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Дніпропетровські області Наталія Лазарєва. Свою роботу вона присвятила проблемам запобігання та протидії вживання наркотичних засобів дітьми.

Доповідь презентував і завідувач навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності Олексій Бочковий. У ході виступу він наголосив на проблематиці особливостей діяльності підрозділів Національної поліції щодо запобігання вчиненню неповнолітніми особами правопорушень у сфері обігу наркотичних засобів.

До обговорення дискусійних питань, присвячених взаємодії поліції та суспільства, був запрошений координатор проєкту «Шерифи для нових громад» у Харківській та Дніпропетровській областях Юрій Чумак. Він докладніше зупинився на актуальних проблемних питаннях спеціальної та правової підготовки членів громадських формувань, а також нормативно-правового регулювання такої підготовки.

Як зазначають організатори конференції, значну зацікавленість викликали доповіді курсантів факультету кримінальної поліції Яни Лазарєвої та Олександра Коптєва, курсантки факультету превентивної діяльності Єлизавети Вільхової, а також курсантки факультету органів досудового розслідування Наталії Безрідної, які розкрили актуальні проблемні питання, що виникають при реагуванні поліцейськими на факти вчинення домашнього насильства. Розповіли спікери і про особливості забезпечення публічної безпеки та порядку під час масових заходів із використанням досвіду скандинавської моделі та взаємодії підрозділів превентивної діяльності з населенням на засадах партнерства.

У рамках конференції тривали обговорення найбільш дискусійних моментів, представлених у доповідях, а також надавалися коментарі.

 

 


1 470