Вшанували ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Новини університету

Квіти до пам’ятника «Чорнобильський дзвін» поклали ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Андрій Фоменко, ветерани та працівники навчального закладу, які брали участь у ліквідації наслідків аварії, та курсанти.

Так вшанували пам’ять жертв радіації в 35-ту річницю з дня, коли ізоляційний саркофаг був сформований над Чорнобильською атомною станцією.

Зазначимо, що серед ветеранів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – 18 ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, четверо з них і досі працюють у закладі.

До присутніх звернувся ректор ДДУВС Андрій Фоменко. У день, коли стався вибух на Чорнобильській АЕС, йому було 14 років. Він розповів, що на той час мало хто усвідомлював масштаби трагедії. «Нас переконували, що все мине і згодом забудеться. Втім, пройшло 35 років, а біль не вщухає, тривога не покидає людей. Ще довго ми будемо відчувати на собі наслідки трагедії».

Ректор закликав курсантів частіше дякувати тим, хто сьогодні з нами, тим ліквідаторам, які ризикували життям заради нашого майбутнього. Андрій Фоменко побажав колегам та ветеранам добробуту, міцного здоров’я та довгих років життя.

Майбутні поліцейські утворили «коридор пам’яті».

Присутні поклали квіти до пам’ятника ліквідаторам, віддавши шану героям-рятівникам.

Пам’ятні заходи продовжилися в університеті. Чорнобильці – ветерани та працівники – приймали нагороди від керівництва закладу. Всі вони отримали медалі «35 років ЧАЕС».

 

 


483